Remisija za mlade – Youth Section

Dragi naši mladi članovi i svi mladi koji nas pratite,
Ovaj dio stranice i FB-a udruge Remisija posvećen je vama, mladim oboljelima od upalnih reumatskih bolesti, ali i svoj vašoj braći, sestrama, prijateljima, poznanicima koji sa vama žive vašu bolest, daju vam podršku, pomažu vam u borbi protiv bolesti.

Udruga Remisija ne može biti članica europskih asocijacija EULAR i PARE, jer nije krovna udruga u našoj zemlji. No našim aktivnostima, koje su usmjerene i prema djeci i mladima, uspjeli smo biti prihvaćeni u sekciji za mlade EULAR – PARE , PARE Youth ili Young Pare i na to smo posebno ponosni, jer u toj asocijaciji predstavljamo mladu oboljelu populaciju iz Republike Hrvatske.

Naša Slađana, koja je počela kao redovni član među odraslima, zdušno je na godišnjoj konferenciji EULAR-PARE, ove godine u Bruxellessu, na koju smo bili ponovno pozvani kao gosti (!), pokazala kako za nas ima mjesta u toj renomiranoj, zapravo najstarijoj asocijaciji u Europi, odnosno njenoj sekciji za mlade. To je svakako plod naših aktivnosti usmjerenih na pomoć djeci i mladima oboljelima i nikako ne smijemo ignorirati one koji su nas ponukali i na takav pravac naših aktivnosti. To su djeca koja su oboljela, a žive u Splitu. Njihov entuzijazam za aktivnošću pokazao se dvije godine zaredom njihovim sudjelovanjem na Mini reumatlonu, dječjem reumatlonu u Šibeniku i u Dubrovniku. I tu s ponosom ističemo da je to naša ideja. Prije svega im hvala na tome, kao i njihovim sestrama, braći i posebno roditeljima, koji ih bezrezervno podržavaju u tome. Ta djeca su bila hrabra, dostojanstvena, pravi heroji i putokaz nama odraslima. Njihovi roditelji se beskompromisno trude olakšati im njihova stanja, organizirali su u Splitu i prvu radionicu za roditelje djece oboljele od artritisa, čime su nam svakako dali putokaz za takvim radionicama i u drugim dijelovima naše zemlje. Uskoro počinjemo i sa time, a preko stranice i FB-a ćemo na vrijeme obavijestiti zainteresirane. Ovo je mali uvodnik na stranicu, gdje će vaš administrator biti upravo Slađana.

Pozivam vas da se uključite, priključite, sudjelujete, budete aktivni, puni ideja, podrške, pomoći, veselja, sve u pravcu pomoći oboljelima. Dobrodošli ste sa svojom pozitivom!

Neno Horvat
predsjednik udruge REMISIJA

EULAR Young PARE
www.facebook.com/EULARYoungPARE
2. travnja u 12:00

We are delighted to introduce you to Udruga Remisija, the latest organisation to join the EULAR Young PARE liaison network!
Slađana Rumpl Tunjić, Vice President of Udruga Remisija, will be our liaison person. We are delighted to see a growing commitment from organisations to advocate and support young people living with rheumatic and musculoskeletal diseases.
Find out more about Udruga Remisija by visiting: http://www.remisija.hr
If your organisation are working with young people with RMDs, and you would like to join our liaison network, please get in touch!