Naša vizija

Biološki lijekovi označili su velik napredak u liječenju upalnih reumatskih bolesti, reumatoidnog artritisa, psorijatičnog artritisa i ankilozantvnog spondilitisa. Osnovni cilj Udruge Remisija je ukazati na korisnost i učinkovitost liječenja biološkom terapijom, utjecanjem na mjerodavne institucije (ministarstvo zdravlja, rada i HZZO) kako bi se biološka terapija učinila dostupnijom većem broju oboljelih.

Uvođenje biološke terapije, iako predstavlja značajan neposredni trošak za zdravstveni sustav, u konačnici u cijelosti kompenzira troškove za društvo (smanjenje broja izostanaka s posla zbog bolovanja, smanjenje broja odlazaka u prijevremenu mirovinu, smanjenje korištenja sredstava sustava zdravstva, na koji način dolazimo do toga da pacijent praktički vlastitim doprinosima plaća terapiju, itd.).

Primjenom bioloških lijekova uvelike se olakšava život bolesnicima s upalnim reumatskim bolestima; oboljeli ponovno postaju radno sposobni, uključuju se u aktivan život, te se smanjuju direktni i indirektni troškovi. Dajte svoj glas za biološku terapiju i pomozimo oboljelima vratiti život!