Svjetski dan artritisa 12. listopada na Cvjetnom trgu u Zagrebu

Čast nam je pozvati Vas da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana artritisa u ponedjeljak, 12. listopada u 11.30 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, koji organiziramo s ciljem informiranja javnosti i donositelja odluka o učinkovitosti i višestrukoj koristi biološke terapije za oboljele od upalnih reumatskih bolesti.

Ove smo godine proveli akciju „Vratili smo se“, u sklopu koje smo među oboljelima i njihovim obiteljima proveli anketu na našoj internetskoj stranici, čiji rezultati potvrđuju da biološka terapija omogućuje samostalnije obavljanje svakodnevnih aktivnosti,  značajno poboljšava kvalitetu života te omogućuje i povrat radne sposobnosti.

Podršku Udruzi Remisija svojom prisutnošću iskazat će i ministar zdravlja Siniša Varga, koji je i prošle godine prepoznao važnost akcije kojom se biološka terapija nastoji učiniti dostupnom za sve oboljele od upalnih reumatskih bolesti.

U Hrvatskoj je gotovo 85.000 oboljelih od upalnih reumatskih bolesti. Uz pomoć biološke terapije u život se vratilo njih 1400, dok je za nešto manje od šest tisuća kandidata ovaj jedini učinkoviti lijek još uvijek – nedostižan. Udruga Remisija ovom inicijativom želi povećati broj pacijenata koji primaju prijeko potrebnu biološku terapiju, s ciljem bržeg povratka u normalan život.

Veselimo se Vašem dolasku!