10 GODINA REMISIJE!

2019. godina značajna je za udrugu Remisija jer znači da je iza nas 10 godina od osnivanja. Naš prvi jubilej, na koji možemo i trebamo biti ponosni.

Počeli smo od ničega, samo sa dobrim i pozitivnim iskustvom sa biološkom terapijom i uvjerenjem da o tome moramo širiti informaciju, institucije osvijestiti o koristima biološke terapije kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini. Imali smo ogromnu volju, želju i energiju, naravno i emocije koje smo morali držati „pod ručnom“, da nas ne pojedu, da ne izgorimo.

Je li to bilo dovoljno ? Što se nas tiče, iz današnje perspektive, nama je bilo dovoljno i upravo zato možemo i trebamo biti ponosni. Učinili smo puno u ovih 10 godina, dali smo ogroman obol da biološka terapija bude dostupnija većem broju oboljelih.

Kada smo krenuli, na biološkoj nas je u Hrvatskoj bilo 200-250, danas nas je 4000-4500. I to je ogroman uspjeh, nešto u što je utkano puno naše volje, želje, energije i emocija.

Sjetimo se naše Mare, koja je heroj iz jednostavnog razloga što je PRVA smogla snage svoju intimu podijeliti sa neograničenim brojem gledatelja u filmu „Marina nada“. Maro, hvala ti! Nakon Mare bili su Olga i Neno, Mirjana, Romana i Igor u kampanjama „Vraćen život“ i „Vratili smo se“.

Naše djelo je i što smo uspjeli dokazati da smo diskriminirani u pristupu terapiji!

Naša ideja je utrka „Mini reumatlon“ koja će se ove godine trčati po 4. puta za redom i doći će ju u Šibenik trčati djeca iz Slavonije. Samo zato će doći u Šibenik! Remisija Ivankovo, hvala!

Sudjelovali smo svih ovih 10 godina na niz konferencija, summita, raznih skupova pacijenata, radionica po cijeloj Europi. Svugdje se želio čuti naš glas, naše ideje. I to sve zato jer smo sve čega smo se primili radili dobro…krivo, predobro, gotovo kao profesionalci.

Osnovali smo sekciju Remisija za mlade, a prošle godine primljeni smo u Young PARE, sekciju EULAR PARE za mlade.

Bitan smo čimbenik kroz program Erasmus + sport 2017 u projektu sredstava EU fondova pod nazivom #wushuelixir o Thai chi vježbanju i utjecaju na oboljele od reumatskih bolesti.

Sve je to Remisija i uspjeh Remisije i zato hvala svima koji su u te uspjehe utkali dio, makar i najmanji dio sebe. Utkali su ih za sve oboljele, a najmanje za sebe jer, oni su već bili na biološkoj terapiji!

Hvala svima koji su nas podržavali, mnogi se nalaze na slikama koje možete upravo gledati.

10 godina ponosa… nazdravite za tih 10 godina i poželimo Remisiji još puno uspjeha!

Hvala Vam na vremenu koje ste odvojili svaki puta kada ste došli na naše web i Facebook stranicu!

Neno Horvat osnivač i predsjednik Remisije