24. siječnja, 2020. u 17.30 sati Francuska čitaonica, ulica Petra Preradovića 5, Zagreb Želite li saznati odgovore na brojna pitanja vezana uz mogućnosti začeća, trudnoću, porod i sve što je vezano za planiranje trudnoće, a žena ste u reproduktivnoj dobi od 18 do 45 godina i bolujete od upalnih reumatskih bolesti – OVO JE SEMINAR ZA VAS!

2019. godina značajna je za udrugu Remisija jer znači da je iza nas 10 godina od osnivanja. Naš prvi jubilej, na koji možemo i trebamo biti ponosni.

Počeli smo od ničega, samo sa dobrim i pozitivnim iskustvom sa biološkom terapijom i uvjerenjem da o tome moramo širiti informaciju, institucije osvijestiti o koristima biološke terapije kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini.
Imali smo ogromnu volju, želju i energiju, naravno i emocije koje smo morali držati „pod ručnom“, da nas ne pojedu, da ne izgorimo.

Je li to bilo dovoljno ?
Što se nas tiče, iz današnje perspektive, nama je bilo dovoljno i upravo zato možemo i trebamo biti ponosni.
Učinili smo puno u ovih 10 godina, dali smo ogroman obol da biološka terapija bude dostupnija većem broju oboljelih.

Kada smo krenuli, na biološkoj nas je u Hrvatskoj bilo 200-250, danas nas je 4000-4500. I to je ogroman uspjeh, nešto u što je utkano puno naše volje, želje, energije i emocija.

Sjetimo se naše Mare, koja je heroj iz jednostavnog razloga što je PRVA smogla snage svoju intimu podijeliti sa neograničenim brojem gledatelja u filmu „Marina nada“. Maro, hvala ti!
Nakon Mare bili su Olga i Neno, Mirjana, Romana i Igor u kampanjama „Vraćen život“ i „Vratili smo se“.

Naše djelo je i što smo uspjeli dokazati da smo diskriminirani u pristupu terapiji!

Naša ideja je utrka „Mini reumatlon“ koja će se ove godine trčati po 4. puta za redom i doći će ju u Šibenik trčati djeca iz Slavonije. Samo zato će doći u Šibenik! Remisija Ivankovo, hvala!

Sudjelovali smo svih ovih 10 godina na niz konferencija, summita, raznih skupova pacijenata, radionica po cijeloj Europi. Svugdje se želio čuti naš glas, naše ideje. I to sve zato jer smo sve čega smo se primili radili dobro...krivo, predobro, gotovo kao profesionalci.

Osnovali smo sekciju Remisija za mlade, a prošle godine primljeni smo u Young PARE, sekciju EULAR PARE za mlade.

Bitan smo čimbenik kroz program Erasmus + sport 2017 u projektu sredstava EU fondova pod nazivom #wushuelixir o Thai chi vježbanju i utjecaju na oboljele od reumatskih bolesti.

Sve je to Remisija i uspjeh Remisije i zato hvala svima koji su u te uspjehe utkali dio, makar i najmanji dio sebe.
Utkali su ih za sve oboljele, a najmanje za sebe jer, oni su već bili na biološkoj terapiji!

Hvala svima koji su nas podržavali, mnogi se nalaze na slikama koje možete upravo gledati.

10 godina ponosa… nazdravite za tih 10 godina i poželimo Remisiji još puno uspjeha!

Hvala Vam na vremenu koje ste odvojili svaki puta kada ste došli na naše web i Facebook stranicu!

Neno Horvat
osnivač i predsjednik Remisije

Povodom Dana bolesnika, 11. veljače, udruge pacijenata okupljene u akciji „Ništa o nama bez nas“ organiziraju konferenciju za medije na temu HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019., u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19 ( dvorište), s početkom u 11 sati.

Opširnije...

U organizaciji Globalnog saveza za mišićno-koštano zdravlje Desetljeća kostiju i zglobova 2010. – 2020. i Hrvatskog reumatološkog društva HLZ danas je po prvi put predstavljen multidisciplinarni pristup liječenju upalnih reumatskih bolesti kod trudnica i žena koje planiraju trudnoću. Više od 80 000 žena u Hrvatskoj boluje od različitih oblika upalnih reumatskih bolesti, a dio tih žena u reproduktivnoj je dobi te razmišlja o potencijalnoj trudnoći. Prema svjetskim istraživanjima 30 do 50 % trudnoća je planirano, a u bolesnica s upalnim reumatskim bolestima trudnoća bi morala biti planirana znatno češće.

CIJELI ČLANAK: www.zivim.hr

U srpnju 2018. EULAR (the European League Against Rheumatism) (Europska liga protiv reumatizma) je objavio Preporuke za tjelesnu aktivnost osoba oboljelih od upalnih reumatskih bolesti i osteoartritisa.

Većina postojećih preporuka vezanih uz tjelesnu aktivnost odnosi se na opću populaciju. No, redovita tjelesna aktivnost sve se više preporuča i osobama s upalno reumatskim i muskuloskeletalnim bolestima.

Opširnije...

Svima koji nas prate putem web stranice,
prije točno godinu dana objavljeni su dokumenti koji se odnose na stavove pacijenata o biotehnologiji, biološkim lijekovima i biosličnim lijekovima, a udruga Remisija bila je jedna od udruga koje su kreirale taj dokument i u konačnici ga potpisala.

Opširnije...

Remisija zaa mlade - Youth Section

Dragi naši mladi članovi i svi mladi koji nas pratite,
Ovaj dio stranice i FB-a udruge Remisija posvećen je vama, mladim oboljelima od upalnih reumatskih bolesti, ali i svoj vašoj braći, sestrama, prijateljima, poznanicima koji sa vama žive vašu bolest, daju vam podršku, pomažu vam u borbi protiv bolesti.

Opširnije...

Dragi članovi i svi koji nas pratite,
predstavljamo Vam video sa kojim će Remisija kao udruga gost na godišnjoj konferenciji PARE predstaviti svoje glavne aktivnosti koje su usmjerene na bolju dostupnost biološke terapije. Očito je da je isto i dalje potrebno, jer ste krajem siječnja ove godine mogli pročitati u izvještaju o stanju zdravstva u RH, da je, od tri indikacije kojima je dostupnost terapija slaba, jedna i artritis. 

Opširnije...
Back to top