Dragi članovi, pratitelji i posjetitelji,

Objavili smo da ove godine udruga Remisija obilježava 10 godina od osnivanja, 10 godina rada i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje zdravstvenog stanja i kvalitetniji život oboljelih od upalnih reumatskih bolesti.

Opširnije...

24. siječnja, 2020. u 17.30 sati Francuska čitaonica, ulica Petra Preradovića 5, Zagreb Želite li saznati odgovore na brojna pitanja vezana uz mogućnosti začeća, trudnoću, porod i sve što je vezano za planiranje trudnoće, a žena ste u reproduktivnoj dobi od 18 do 45 godina i bolujete od upalnih reumatskih bolesti – OVO JE SEMINAR ZA VAS!

2019. godina značajna je za udrugu Remisija jer znači da je iza nas 10 godina od osnivanja. Naš prvi jubilej, na koji možemo i trebamo biti ponosni.

Počeli smo od ničega, samo sa dobrim i pozitivnim iskustvom sa biološkom terapijom i uvjerenjem da o tome moramo širiti informaciju, institucije osvijestiti o koristima biološke terapije kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini. Imali smo ogromnu volju, želju i energiju, naravno i emocije koje smo morali držati „pod ručnom“, da nas ne pojedu, da ne izgorimo.

Opširnije...

Povodom Dana bolesnika, 11. veljače, udruge pacijenata okupljene u akciji „Ništa o nama bez nas“ organiziraju konferenciju za medije na temu HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019., u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19 ( dvorište), s početkom u 11 sati.

Opširnije...

U organizaciji Globalnog saveza za mišićno-koštano zdravlje Desetljeća kostiju i zglobova 2010. – 2020. i Hrvatskog reumatološkog društva HLZ danas je po prvi put predstavljen multidisciplinarni pristup liječenju upalnih reumatskih bolesti kod trudnica i žena koje planiraju trudnoću. Više od 80 000 žena u Hrvatskoj boluje od različitih oblika upalnih reumatskih bolesti, a dio tih žena u reproduktivnoj je dobi te razmišlja o potencijalnoj trudnoći. Prema svjetskim istraživanjima 30 do 50 % trudnoća je planirano, a u bolesnica s upalnim reumatskim bolestima trudnoća bi morala biti planirana znatno češće.

CIJELI ČLANAK: www.zivim.hr

U srpnju 2018. EULAR (the European League Against Rheumatism) (Europska liga protiv reumatizma) je objavio Preporuke za tjelesnu aktivnost osoba oboljelih od upalnih reumatskih bolesti i osteoartritisa.

Većina postojećih preporuka vezanih uz tjelesnu aktivnost odnosi se na opću populaciju. No, redovita tjelesna aktivnost sve se više preporuča i osobama s upalno reumatskim i muskuloskeletalnim bolestima.

Opširnije...

Svima koji nas prate putem web stranice,
prije točno godinu dana objavljeni su dokumenti koji se odnose na stavove pacijenata o biotehnologiji, biološkim lijekovima i biosličnim lijekovima, a udruga Remisija bila je jedna od udruga koje su kreirale taj dokument i u konačnici ga potpisala.

Opširnije...

Remisija zaa mlade - Youth Section

Dragi naši mladi članovi i svi mladi koji nas pratite,
Ovaj dio stranice i FB-a udruge Remisija posvećen je vama, mladim oboljelima od upalnih reumatskih bolesti, ali i svoj vašoj braći, sestrama, prijateljima, poznanicima koji sa vama žive vašu bolest, daju vam podršku, pomažu vam u borbi protiv bolesti.

Opširnije...
Back to top