DOPUNA OBJAVE

Dragi članovi i oni koji nas pratite,
Ovo su korisne informacije za pacijente KB Dubrava, Zavoda za reumatologiju,imunologiju i alergologiju.

Obzirom da se iz dana u dan situacija sve više kristalizira i dolazimo do novijih i potpunijih informacija, tako se i naše obavijesti za vas mijenjaju i nadopunjuju.
Ova obavijest nadopunjuje prethodnu s korisnim brojevima telefona i e-mail adresama: KBC Zagreb je izmijenio broj telefona, a KBC Osijek dopunio svoje podatke.

Opširnije...

Za oboljele koji se liječe u KB Dubrava na reumatologiji:

Slobodno kontaktirajte Nenada na 098 312939 ili Antuna na 0914811417, a po pitanju upute za preuzimanje terapije. 

Neno Horvat
Predsjednik Remisije

VAŽNO, VAŽNO, VAŽNO!


Dragi članovi Remisije i svi koji nas pratite iz Vaših osobnih pobuda,
 
Obzirom na nastalu situaciju sa virusom COVID-19 (coronavirus) za Vas prenosimo preporuke krovne Europske organizacije namijenjene oboljelima koji se nalaze na biološkoj terapiji, dok se u prilogu nalazi i tekst u izvorniku.

Naime, u ovom trenutku nam je najjednostavnije postupiti na ovaj način, a čim uspijemo stupiti u kontakt sa vodstvom Hrvatskog reumatološkog društva i ukoliko dobijemo bolje i detaljnije informacije, objaviti ćemo ih i ovdje i na FB udruge...

OPŠIRNIJE

OTKAZANO!

Poštovani, 
pozivamo vas na skup predavanja, organiziranih od strane Sandoza, u sklopu Dana pacijenata, koji će se održati 10. 3. 2020. u 16.30 sati, u Kongresnom centru Forum, Radnička 50.
Molim vas da svoj dolazak potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 1. 3. 2020.  Broj mjesta je ograničen na 15.

Opširnije...

Dragi članovi, pratitelji i posjetitelji,

Objavili smo da ove godine udruga Remisija obilježava 10 godina od osnivanja, 10 godina rada i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje zdravstvenog stanja i kvalitetniji život oboljelih od upalnih reumatskih bolesti.

Opširnije...

24. siječnja, 2020. u 17.30 sati Francuska čitaonica, ulica Petra Preradovića 5, Zagreb Želite li saznati odgovore na brojna pitanja vezana uz mogućnosti začeća, trudnoću, porod i sve što je vezano za planiranje trudnoće, a žena ste u reproduktivnoj dobi od 18 do 45 godina i bolujete od upalnih reumatskih bolesti – OVO JE SEMINAR ZA VAS!

2019. godina značajna je za udrugu Remisija jer znači da je iza nas 10 godina od osnivanja. Naš prvi jubilej, na koji možemo i trebamo biti ponosni.

Počeli smo od ničega, samo sa dobrim i pozitivnim iskustvom sa biološkom terapijom i uvjerenjem da o tome moramo širiti informaciju, institucije osvijestiti o koristima biološke terapije kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini. Imali smo ogromnu volju, želju i energiju, naravno i emocije koje smo morali držati „pod ručnom“, da nas ne pojedu, da ne izgorimo.

Opširnije...

Povodom Dana bolesnika, 11. veljače, udruge pacijenata okupljene u akciji „Ništa o nama bez nas“ organiziraju konferenciju za medije na temu HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019., u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19 ( dvorište), s početkom u 11 sati.

Opširnije...

U organizaciji Globalnog saveza za mišićno-koštano zdravlje Desetljeća kostiju i zglobova 2010. – 2020. i Hrvatskog reumatološkog društva HLZ danas je po prvi put predstavljen multidisciplinarni pristup liječenju upalnih reumatskih bolesti kod trudnica i žena koje planiraju trudnoću. Više od 80 000 žena u Hrvatskoj boluje od različitih oblika upalnih reumatskih bolesti, a dio tih žena u reproduktivnoj je dobi te razmišlja o potencijalnoj trudnoći. Prema svjetskim istraživanjima 30 do 50 % trudnoća je planirano, a u bolesnica s upalnim reumatskim bolestima trudnoća bi morala biti planirana znatno češće.

CIJELI ČLANAK: www.zivim.hr

Back to top