Poziv na sudjelovanje u Tribini za pacijente s temom „Biosličan lijek: provjeren i siguran izbor liječenja“.

Tribina će se održati u Zagrebu u Hrvatskom liječničkom zboru, Šubićeva 9, ‪u srijedu, 21.11.2018‬. s početkom ‪u 16h‬.

Primjena biosličnih lijekova je u sve većem porastu s obzirom na to da su prisutni u liječenju pacijenata već niz godina u EU. Također, izbor biosličnih lijekova u liječenju raznih bolesti postaje sve veći te postoji stalna potreba za edukacijom i otvorenom raspravom o njima.

Za zainteresirane članove naše udruge iz Osijeka, Rijeke i Splita organiziran je prijevoz za dolazak na tribinu u Zagreb. Dolazak u Zagreb i odlazak iz Zagreba su u istom danu. Molimo javite nam se ukoliko ste zainteresirani za dolazak na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U srpnju 2018. EULAR (the European League Against Rheumatism) (Europska liga protiv reumatizma) je objavio Preporuke za tjelesnu aktivnost osoba oboljelih od upalnih reumatskih bolesti i osteoartritisa.

Većina postojećih preporuka vezanih uz tjelesnu aktivnost odnosi se na opću populaciju. No, redovita tjelesna aktivnost sve se više preporuča i osobama s upalno reumatskim i muskuloskeletalnim bolestima.

Opširnije...

Svima koji nas prate putem web stranice,
prije točno godinu dana objavljeni su dokumenti koji se odnose na stavove pacijenata o biotehnologiji, biološkim lijekovima i biosličnim lijekovima, a udruga Remisija bila je jedna od udruga koje su kreirale taj dokument i u konačnici ga potpisala.

Opširnije...

Remisija zaa mlade - Youth Section

Dragi naši mladi članovi i svi mladi koji nas pratite,
Ovaj dio stranice i FB-a udruge Remisija posvećen je vama, mladim oboljelima od upalnih reumatskih bolesti, ali i svoj vašoj braći, sestrama, prijateljima, poznanicima koji sa vama žive vašu bolest, daju vam podršku, pomažu vam u borbi protiv bolesti.

Opširnije...

Dragi članovi i svi koji nas pratite,
predstavljamo Vam video sa kojim će Remisija kao udruga gost na godišnjoj konferenciji PARE predstaviti svoje glavne aktivnosti koje su usmjerene na bolju dostupnost biološke terapije. Očito je da je isto i dalje potrebno, jer ste krajem siječnja ove godine mogli pročitati u izvještaju o stanju zdravstva u RH, da je, od tri indikacije kojima je dostupnost terapija slaba, jedna i artritis. 

Opširnije...

Poštovani posjetitelji stranice udruge Remisija,

Zahvaljujemo vam što ste tijekom ove godine posjećivali našu stranicu, pratili naše aktivnosti ili putem Facebooka ili preko medijskih objava.

Vaše prisustvo na našoj stranici u tako velikom broju samo potvrđuje da smo na dobrom putu, da za oboljele radimo pravu stvar i naravno, daje nam snagu da daljnji angažman.

Opširnije...

U Hrvatskoj danas imamo oko 4000 djece oboljele od neke reumatske bolesti, a svake godine se otkrije oko 400 novooboljelih. Najčešća reumatska bolest kod djece je tzv. Juvenilni idiopatski artritis koji je u 20% slučajeva popraćen upalom očiju (uveitis) i koji se može pojaviti već u prvoj godini života. 

Opširnije...

Najčešća vrsta boli u leđima je mehanička bol. Načelno, mehanička bol nastaje kad jednokratne snažne ili ponavljajuće slabe sile premaše normalnu mogućnost otpora struktura kralježnice. Ljudi s mehaničkom boli u leđima često ju u početku opisuju kao „pulsirajuću“ ili “oštru”, a u kasnijem tijeku ta bol poprima obilježja „tupe“ i „neodređene“ boli. Također mogu iskusiti da im se bol pogoršava kad se kreću, a ublažava kada miruju.

Opširnije...
Back to top