Reumatlon

S malim odmakom od 5. Reumatlona i 3. Mini reumatlona, kada su se dojmovi koliko toliko slegli, kroz ovu galeriju fotki probati ću dočarati kako je to izgledalo tog 20.listopada 2018. godine na Bundeku u Zagrebu. No, malo “govorancije”, zahvala i osobnog dojma nikad nije na odmet 😂

Dakle, već je poznato da je cilj postignut, skupljena su sredstva za Dječji reuma kamp. Mislim da stvarno možemo biti i zadovoljni i ponosni i sretni. Ovaj opis sretni je dominirao cijelim događajem, a to se vidi po slikama u galeriji, osmjeh nije silazio sa lica nikome od prisutnih . Veselili su se organizatori, volonteri su bili nasmijani, djeca radi koje se sve uostalom i organiziralo bila su stalno nasmijana. Cijeli dio gdje se sve nekako najviše odvijalo zračio je nekom posebnom vibrom, vibrom sreće, smjeha, veselja, od onih najmanjih pa do onih u trećoj životnoj dobi (da, da bilo je i te generacije 😅 ). Istina, imali smo savršenog DJ-a, koji je u svakom trenutku provjerenim hitovima znao držati atmosferu, imali smo zabavljače, vrijedne volontere, oboljele koji su ipak došli trčati. Kao i oboljela djeca.

Hvala svima koji su došli iz cijele Hrvatske, na ovaj fascinantni događaj, od Ivankova na istoku do Splita na jugu, a preko Zagreba, Istre i Zadra. sa nama su se veselili i Slovenci iz Revmatikov, prisutni već na trećem reumatlonu. I nitko od njih nije bio umoran na Bundeku, svi su zračili veseljem, energijom. Nažalost, mnoge vrijedne ruke se ne nalaze na fotkama ili ih ima untragovima, a samo zato jer su vrijedno radili da bi se svi ostali mogli dooooobro prozabaviti. I upravo radi njihovog truda treba ih spomenuti prve i prvima im se zahvaliti.

Zahvale i cijelom organizacijskom odboru, predvođenim doc.dr. Miroslavom Mayerom, koji je idejni začetnik projekta Reumatlon, prim.dr. Mandici Vidović koja će se zdušno primiti organizacije prvog Dječjeg reuma kampa u HR (kak i ne bi kad će imati sredstva).

Isto tako zahvala onima sa kojima je počela najava ovogodišnjeg Reumatlona i Mini reumatlona, Mili Elegović, Dubravku Šimencu, Soulfingersima – Harisu i Denisu što su se bez imalo razmišljanja odazvali pozivu za izradu videa koji će služiti za najavu. Bez donatora cijeli projekt ne bi bio zamisliv. Tako ne bismo sa lakoćom prevezli potrebne nam stvari da nismo imali kombi na raspolaganju, koji je još tome došao natovaren sa vodom i sokovima koji su nam zbog super vremena (a fakat nas je poslužilo) i te kako bili potrebni – hvala Belami, ali i Print mediji na poklonima za djecu… Studentima KIF-a koji su vodili zagrijavanje, Crvenim nosovima na super zabavi prije početka Mini reumatlona. Wushu savezu na demonstraciji Thai Chi vježbanja.

Zatim sladoledi u pravom trenutku, energetske pločice, Lidlovi paketi, Crveni križ koji se stavio na raspolaganje, Hitna pomoć koja na kraju , na sreću nije trebala… Hvala ekipi iz trvtke Streaming koja je sve posnimila i sigurno će napraviti dobar video zapis, hvala Boži na super fotkama… Hvala Sportskim objektima – Bundek na svim mogućim dozvolama, Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu.

Hvala svima koji su na bilo koji način dali podršku, ali i svim sudionicima. Ako sad nastavim, doći ću i do stoljeća 7….:)
Nadam se da se vidimo i sljedeće godine, prvenstveno zato da jedna dobra namjera postane i ostane tradicija.
I nadam se, sa TV kamerama. 🙂

Nenad Horvat,
predsjednik