Poziv za medije: HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj

Povodom Dana bolesnika, 11. veljače, udruge pacijenata okupljene u akciji „Ništa o nama bez nas“ organiziraju konferenciju za medije na temu HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019., u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19 ( dvorište), s početkom u 11 sati.

U petak, 8. veljače, završilo je e-savjetovanje o prijedlogu Pravilnika o mjerilima za stavljanje lijekova na listu lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje kao i načinu utvrđivanja cijena lijekova koje će plaćati Zavod te načinu izvještavanja o njima, kojim HZZO pokušava umanjiti troškove u nabavci lijekova potrebnih za liječenje građana Republike Hrvatske.

Predstavnici udruga uključenih u akciju „Ništa o nama bez nas“ (Hrvatski savez dijabetičkih udruga, Zagrebačko dijabetičko društvo, Remisija, Društvo psorijatičara Hrvatske, Hrvatska udruga za ulcerozni kolitis i Cronhovu bolest, Krijesnica, Nismo same, SVE za NJU, Europa Donna Hrvatska, Savez društava multiple skleroze Hrvatske, MijelomCRO, DEBRA, Hrvatska udruga leukemija i limfomi, Dravet sindrom Hrvatska, Koalicija udruga u zdravstvu) ovim putem žele upozoriti javnost na opasnosti koje u sebi krije predloženi dokument, a tiču se prava na liječenje građana RH.

CIJELI TEKST: www.kuz.hr