Ponosnih 10 godina

Dragi članovi, pratitelji i posjetitelji,

Objavili smo da ove godine udruga Remisija obilježava 10 godina od osnivanja, 10 godina rada i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje zdravstvenog stanja i kvalitetniji život oboljelih od upalnih reumatskih bolesti.

Ponosnih 10 godina obilježili smo 11. listopada, simbolično, a ciljano dan uoči Svjetskog dana artritisa – WAD i to u prostoru Odvjetničkog doma Hrvatske odvjetničke komore, moje matične, cehovske kuće, čiji sam član obzirom na profesiju. Koristim priliku zahvaliti se kolegama, svojoj komori što je omogućila udruzi, čiji sam osnivač i predsjednik, obilježavanje ovakvog jubileja u reprezentativnom prostoru Odvjetničkog doma. Hvala što ste propoznali jednu isključivo humanitarnu aktivnost, a mene učinili ponosnim vašom velikodušnošću.

Event smo pokušali održati kao kratki presjek aktivnosti tijekom 10 godina, uz nekoliko riječi naših gostiju, naših ordinarijusa, prof.dr.sc. Jadranke Morović Vergles, prof.dr.sc. Đurđice Babić Naglić, prof.dr.sc. Branimira Anića. Uz nekoliko prigodnih riječi vrtili smo film napravljen upravo u tu svrhu, a koji se već vrtio nekoliko dana prije na našoj stranici i FB-u, a predstavlja nekakav kolaž naših okupljanja, akcija, sudjelovanja na skupovima pacijenata u zemlji i inozemstvu gdje smo nerijetko bili i prezenteri, jer smo imali šta prezentirati. I opet nismo sve obuhvatili, samo najbitnije.

Obzirom na ograničen prostor i mogući broj prisutnih (A BEZ IJEDNE OSOBE IZ SVIJETA POLITIKE !!!), okupili smo najistaknutije članove udruge, one koji su svojim nesebičnim aktivnostima dali najveći obol uspjesima udruge. Nemoguće je nabrojiti sve, no isto tako je nepravedno ne spomenuti Maru koja je svoju intimu prva podjelila u filmu “Marina nada”, Jadranku ex tajnicu, a našu prezentericu u Munchenu 2015. koja je izdržala pritisak izlaska pred cca 350 ljudi i hrabro isprezentirala svijetu našu kampanju “Vraćen život”, Tonija dopredsjednika, motor i čovjeka prepunog životnog i poslovnog iskustva i samim tim prepunog ideja, a sada isključivog nosioca svih aktivnosti uz Thai-chi vježbanje. Neumornu Anu koja bi i četvreronoške, ma i puzeći došla i bila prisutna na svakom događanju, Denisa koji je uvijek šarafio, Denisa koji je donacijama uvijek uskakao sa poklonima za djecu trkače Mini reumatlona, Silviju zaduženu za dobro raspoloženje. Došle su i naše aktivistice iz Dalmacije i Slavinije, Mirjana i veteran Mini reumatlona njezin Alen i Anita sa Laurom. A tek Mišo, dobri duh u slowmotion modu, ali kad taj slowmotion završi uvijek je to nešto mudro… a i financijski izdašno.

Mlade snage su predvođene Slađanom, dopredsjednicom zaduženom za mlade, članicom uprave Young PARE-a i Sarom, našom tajnicom (Europa ih obije već poznaje) i nadolazećom Tatjanom…. hvala svima…

Odazvali su nam se i naši ordinarijusi, glavne “face” “naših” odjela u zagrebačkim bolnicama. Pridružili su nam se i naši prijatelji, predstavnici naših sestrinskih udruga, Lige, DPH, HUCUK, HS i Sklerodermije i slovenskih Revmatika.

Bez naših donatora ne bi bilo niti naših aktivnosti i uspjeha i zato im hvala, a hvala im i na dolasku.

Podržavatelji, oni koji su nam se prvi bezrezervno pridružili u podršci, Soulfingersi Hari i Denis, te dvije “Manjgure” K&K. Najzaslužnijima smo podjelili zahvalnice, a pojedincima i prigodne, simbolične darove.

Hvala svima što su svojim dolaskom uveličali naše slavlje, najavljeno slikom torte.

Fotke koje prate ovu objavu predstavljaju jedan kolaž eventa i nećemo svaku pojašnjavati.

Neno Horvat osnivač i predsjednik Remisije

P.S.

Iskrene isprike na kašnjenju s ovom objavom, ali razlozi su objektivne naravi, a odmah kažemo kako će iz istih objektivnih razloga kasniti i objava vezana za kongres HRD ove godine. Zahvaljujemo na razumjevanju