Djeca s reumatskim bolestima su naši heroji – Večernji list

U organizaciji Hrvatskog reumatološkog društva u Šibeniku će se 22. listopada trčati 3. Reumatlon, a ove godine, uz pomoć udruge Remisija, sudjelovat će na 1. Mini Reumatlonu i djeca oboljela od upalnih reumatskih bolesti

“Artritis je bolest koju nitko ne vidi, pa svi misle da je dijete sasvim zdravo. Kad je bolest u mirovanju, to je doista tako, ali Lenino je stanje tempirana bomba i nikad ne znate kada će se i kojom žestinom vratiti” (mama Melita)

“Ovom prilikom treba sudjelovati jer pobjednici su svi, sva djeca koja su smogla snage i hrabrosti pokazati drugoj djeci, no i odraslima, da mogu i žele otrčati Reumatlon. Oni su naši heroji” (Nenad Horvat, predsjednik udruge Remisija)

– Ove godine je kongres Hrvatskog reumatološkog društva dosegnuo svoju punoljetnost, održava se 18. godinu za redom. Stoga smo u suradnji s našim vrsnim pedijatrijskim reumatolozima organizirali sekciju posvećenu liječenju djece oboljele od upalnih reumatskih bolesti i u prijelaznom razdoblju – tranziciji – u kojoj djeca s navršenih 18 godina moraju što nježnije prijeći iz pedijatrijske skrbi u naše ordinacije, zajedno sa svojim brižnim roditeljima i svim opterećenjima koje nosi razdoblje puberteta i odrastanja. Posebno nam je zadovoljstvo što će nam se upravo na 18. rođendan kongresa, maleni pridružiti u našoj simboličnoj utrci koja nosi snažnu poruku: tijelo je stvoreno za pokret i moramo mu vratiti funkciju želimo li spriječiti, ali i uspješno liječiti, ne samo bolesti našeg sustava za kretanje, već i brojne druge bolesti i tegobe – ističe dr. Miroslav Mayer, internist reumatolog i predsjednik organizacijskog odbora Reumatlona.

Treći Reumatlon i prvi Mini Reumatlon održat će se 22. listopada s početkom u 13 sati u sklopu kompleksa Solaris u Šibeniku. Organizatori ovom prilikom pozivaju svu djecu koja žele bodriti svoje vršnjake da im se pridruže u Solarisu.

Izvor: Večernji list

PROČITAJTE CIJELI ČLANAK