U sklopu ovogodišnjeg Reumatlona 20. listopada održat će se tri utrke sa startnim mjestom kod mostića i amfiteatra na Bundeku:

  • utrka na 10 km počet će u 11 sati
  • utrka na 5 km počinje u 11:05
  • točno u podne trčat će se simbolični Reumatlon i Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju.

Za najbrže natjecatelje u utrkama na 10 i 5 km organizatori će osigurati nagrade, dok su u simboličnoj utrci svi pobjednici, a posebice mali pacijenti – oni su naši ironkids, naši supermeni i heroji koji ne dozvoljavaju da ih bolovi onemoguće u kretanju i igri. Uz stazu su predviđena i razna događanja poput radionica tai chija, nordijskog hodanja, fitnessa, organizirat će se konzultacije s liječnicima i zabavni program. Detalje programa koji će početi od 9 sati i dodatne informacije objavljivat ćemo na stranicama http://reumatlon.eu i https://www.facebook.com/reumatlon.

Utrka ima humanitarni karakter usmjeren isključivo djeci, a to je prikupljanje novčanih sredstava za organiziranje prvog kampa za djecu oboljelu od juvenilnog idiopatskog artritisa.

Sa zahvalnošću primamo donacije od 100 kn za utrku od 10 km, 60 kn za utrku od 5 km i 40 kn za sudjelovanje u simboličnim utrkama Reumatlon i Mini Reumatlon. Prijave se primaju na stranici https://www.stotinka.hr/hrv/organizator/236. Za sve one koji ne mogu sudjelovati, a žele doprinijeti organizaciji dječjih reuma kampova, otvoren je i račun kod Hrvatskog liječničkog zbora.

Podaci za uplatu su:
Primatelj: Hrvatski liječnički zbor,
IBAN : HR7423600001101214818,
Poziv na broj: 268-250,
Svrha uplate: Donacija – Reumatlon.

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine, dok je Udruga Remisija 2016. godine osmislila projekt Mini Reumatlon.

Cijeli tekst možete pročitati na web stranici: http://3sporta.com/prijavite-se-na-humanitarne-utrke-reumatlon-i-mini-reumatlon-i-pomozite-djeci-oboljeloj-od-reumatskih-bolesti/ 


Back to top