Svjetski dan borbe protiv artritisa: Ne bježi, nego se poveži!

Povodom Svjetskog dana borbe protiv artritisa koji se obilježava 12. listopada, organizacijski odbor humanitarnih utrka Reumatlon i Mini Reumatlon na čijem je čelu doc. dr. sc. Miroslav Mayer, internist reumatolog, a u kojem je i predsjednik udruge pacijenata Remisija, gosp. Nenad Horvat, pozivaju javnost da se aktivno uključe u borbu protiv upalnih reumatskih bolesti...

CIJELI ČLANAK

Opširnije...

"U povodu Svjetskog dana borbe protiv artritisa, koji se obilježava 12. listopada, pacijenti i stručnjaci ističu kako upalne reumatske bolesti predstavljaju gorući problem današnjice, pa je u Hrvatskoj nužno biološku terapiju, koja predstavlja suvremen i učinkovit način liječenja, učiniti dostupnijom što većem broju oboljelih."

CIJELI ČLANAK

Opširnije...

SVI OBOLJELI BI TREBALI IMATI PRAVO NA LIJEK
Doktor u kući, veljača 2017.

Oko 40.000 ljudi u Hrvatskoj boluje od reumatoidnog artritisa, zbog kojeg trpe jake bolove i postaju nepokretni. Biološka terapija vraća ih u normalan život, ali, nažalost, prima je samo oko 2000 pacijenata, a potrebna je za njih barem 4000.

Opširnije...

Slavonska Televizija
Datum objavljivanja: 4. ožu 2016.

Biološki lijekovi za liječenje reume još uvijek preskupi

U Hrvatskoj od reumatskih bolesti kronično boluje više od 105 tisuća osoba. Tradicionalni lijekovi kratkog su učinka a mogu imati i štetne nuspojave. Stoga se na 5. regionalnom susretu oboljelih od reume koji je danas održan u Osijeku govorilo o inovacijama u liječenju. Jedna od najsuvremenih metoda, složili su se stručnjaci, svakako je terapija biološkim lijekovima.

Više na: https://www.youtube.com/watch?v=yTxueSM3TCk

Svjetski dan borbe protiv artritisa obilježava se podizanjem svijesti o poteškoćama bolesnih i o naprednim metodama liječenja koje su još uvijek većini uskraćene. U Zagrebu je održan simpozij 'Spremni na život, spremni za posao, zajednički do cilja'. Novinarka Hrvatske uživo Elizabeta Biočina razgovarala je s prof. dr. sc. Jadrankom Morović Vergles, voditeljicom Odjela kliničke imunologije i reumatologije KB Dubrava, koja je kao koordinatorica Hrvatskog nacionalnog odbora Desetljeća kosti i zglobova vodila predavanje, te Nenadom Horvatom, predsjednikom udruge Remisija. 

Opširnije...

Naime, biološka terapija je suvremena terapija koja evidentno oboljele vraća u gotovo normalan život, a u RH je jako slabo zastupljena… U svakom slučaju, biološka terapija je ono što oboljele vraća u proces rada i od radno nesposobnih čini radno sposobne. Naravno, treba znati da oštećenja koja su nastala do uzimanja biološke terapije su ireverzibilne naravi, dakle ostaju, no bitno je da ne nastaju nova… RH trenutno biološku prima oko 1800-2000 oboljelih i to govorimo o svim upalnim reumatskim bolestima, dok je u ovom trenutku potrebna barem još za 4500 oboljelih, od kojih su neki već prošli sve pretrage, a neki su kandidati… Dakle, u konačnici terapija nije trošak za društvo i državu, naprotiv, korist... Akcija “Vraćen život” je u 2015. godini nastavljena pod nazivom “Vratili smo se”, gdje smo ovaj puta kroz prizmu ne samo pacijenta, već i njegove najbliže okoline – članova obitelji, prijatelja i radnih kolega, pokušali dočarati korisnost biološke terapije, što kroz tri kratka filma, što kroz on-line anketu…

Opširnije...
Back to top