Svjetski dan borbe protiv artritisa obilježava se podizanjem svijesti o poteškoćama bolesnih i o naprednim metodama liječenja koje su još uvijek većini uskraćene. U Zagrebu je održan simpozij 'Spremni na život, spremni za posao, zajednički do cilja'. Novinarka Hrvatske uživo Elizabeta Biočina razgovarala je s prof. dr. sc. Jadrankom Morović Vergles, voditeljicom Odjela kliničke imunologije i reumatologije KB Dubrava, koja je kao koordinatorica Hrvatskog nacionalnog odbora Desetljeća kosti i zglobova vodila predavanje, te Nenadom Horvatom, predsjednikom udruge Remisija. 

Opširnije...

Svjetski dan borbe protiv artritisa: Ne bježi, nego se poveži!

Povodom Svjetskog dana borbe protiv artritisa koji se obilježava 12. listopada, organizacijski odbor humanitarnih utrka Reumatlon i Mini Reumatlon na čijem je čelu doc. dr. sc. Miroslav Mayer, internist reumatolog, a u kojem je i predsjednik udruge pacijenata Remisija, gosp. Nenad Horvat, pozivaju javnost da se aktivno uključe u borbu protiv upalnih reumatskih bolesti...

CIJELI ČLANAK

Opširnije...

"U povodu Svjetskog dana borbe protiv artritisa, koji se obilježava 12. listopada, pacijenti i stručnjaci ističu kako upalne reumatske bolesti predstavljaju gorući problem današnjice, pa je u Hrvatskoj nužno biološku terapiju, koja predstavlja suvremen i učinkovit način liječenja, učiniti dostupnijom što većem broju oboljelih."

CIJELI ČLANAK

Opširnije...

SVI OBOLJELI BI TREBALI IMATI PRAVO NA LIJEK
Doktor u kući, veljača 2017.

Oko 40.000 ljudi u Hrvatskoj boluje od reumatoidnog artritisa, zbog kojeg trpe jake bolove i postaju nepokretni. Biološka terapija vraća ih u normalan život, ali, nažalost, prima je samo oko 2000 pacijenata, a potrebna je za njih barem 4000.

Opširnije...

Slavonska Televizija
Datum objavljivanja: 4. ožu 2016.

Biološki lijekovi za liječenje reume još uvijek preskupi

U Hrvatskoj od reumatskih bolesti kronično boluje više od 105 tisuća osoba. Tradicionalni lijekovi kratkog su učinka a mogu imati i štetne nuspojave. Stoga se na 5. regionalnom susretu oboljelih od reume koji je danas održan u Osijeku govorilo o inovacijama u liječenju. Jedna od najsuvremenih metoda, složili su se stručnjaci, svakako je terapija biološkim lijekovima.

Više na: https://www.youtube.com/watch?v=yTxueSM3TCk

Back to top