24. siječnja, 2020. u 17.30 sati Francuska čitaonica, ulica Petra Preradovića 5, Zagreb Želite li saznati odgovore na brojna pitanja vezana uz mogućnosti začeća, trudnoću, porod i sve što je vezano za planiranje trudnoće, a žena ste u reproduktivnoj dobi od 18 do 45 godina i bolujete od upalnih reumatskih bolesti – OVO JE SEMINAR ZA VAS!

DOPUNA OBJAVE

Dragi članovi i oni koji nas pratite,
Ovo su korisne informacije za pacijente KB Dubrava, Zavoda za reumatologiju,imunologiju i alergologiju.

Obzirom da se iz dana u dan situacija sve više kristalizira i dolazimo do novijih i potpunijih informacija, tako se i naše obavijesti za vas mijenjaju i nadopunjuju.
Ova obavijest nadopunjuje prethodnu s korisnim brojevima telefona i e-mail adresama: KBC Zagreb je izmijenio broj telefona, a KBC Osijek dopunio svoje podatke.

Opširnije...

2019. godina značajna je za udrugu Remisija jer znači da je iza nas 10 godina od osnivanja. Naš prvi jubilej, na koji možemo i trebamo biti ponosni.

Počeli smo od ničega, samo sa dobrim i pozitivnim iskustvom sa biološkom terapijom i uvjerenjem da o tome moramo širiti informaciju, institucije osvijestiti o koristima biološke terapije kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini. Imali smo ogromnu volju, želju i energiju, naravno i emocije koje smo morali držati „pod ručnom“, da nas ne pojedu, da ne izgorimo.

Opširnije...

Za oboljele koji se liječe u KB Dubrava na reumatologiji:

Slobodno kontaktirajte Nenada na 098 312939 ili Antuna na 0914811417, a po pitanju upute za preuzimanje terapije. 

Neno Horvat
Predsjednik Remisije

VAŽNO, VAŽNO, VAŽNO!


Dragi članovi Remisije i svi koji nas pratite iz Vaših osobnih pobuda,
 
Obzirom na nastalu situaciju sa virusom COVID-19 (coronavirus) za Vas prenosimo preporuke krovne Europske organizacije namijenjene oboljelima koji se nalaze na biološkoj terapiji, dok se u prilogu nalazi i tekst u izvorniku.

Naime, u ovom trenutku nam je najjednostavnije postupiti na ovaj način, a čim uspijemo stupiti u kontakt sa vodstvom Hrvatskog reumatološkog društva i ukoliko dobijemo bolje i detaljnije informacije, objaviti ćemo ih i ovdje i na FB udruge...

OPŠIRNIJE

OTKAZANO!

Poštovani, 
pozivamo vas na skup predavanja, organiziranih od strane Sandoza, u sklopu Dana pacijenata, koji će se održati 10. 3. 2020. u 16.30 sati, u Kongresnom centru Forum, Radnička 50.
Molim vas da svoj dolazak potvrdite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 1. 3. 2020.  Broj mjesta je ograničen na 15.

Opširnije...

Povodom Dana bolesnika, 11. veljače, udruge pacijenata okupljene u akciji „Ništa o nama bez nas“ organiziraju konferenciju za medije na temu HZZO želi ograničiti dostupnost lijekova i liječenja pacijentima u Hrvatskoj. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019., u prostorijama Zagrebačkog dijabetičkog društva, Bauerova 19 ( dvorište), s početkom u 11 sati.

Opširnije...

Dragi članovi, pratitelji i posjetitelji,

Objavili smo da ove godine udruga Remisija obilježava 10 godina od osnivanja, 10 godina rada i aktivnosti usmjerenih na poboljšanje zdravstvenog stanja i kvalitetniji život oboljelih od upalnih reumatskih bolesti.

Opširnije...

U organizaciji Globalnog saveza za mišićno-koštano zdravlje Desetljeća kostiju i zglobova 2010. – 2020. i Hrvatskog reumatološkog društva HLZ danas je po prvi put predstavljen multidisciplinarni pristup liječenju upalnih reumatskih bolesti kod trudnica i žena koje planiraju trudnoću. Više od 80 000 žena u Hrvatskoj boluje od različitih oblika upalnih reumatskih bolesti, a dio tih žena u reproduktivnoj je dobi te razmišlja o potencijalnoj trudnoći. Prema svjetskim istraživanjima 30 do 50 % trudnoća je planirano, a u bolesnica s upalnim reumatskim bolestima trudnoća bi morala biti planirana znatno češće.

CIJELI ČLANAK: www.zivim.hr

Ponosnih 10 godina

Back to top