Svima koji nas prate putem web stranice,
prije točno godinu dana objavljeni su dokumenti koji se odnose na stavove pacijenata o biotehnologiji, biološkim lijekovima i biosličnim lijekovima, a udruga Remisija bila je jedna od udruga koje su kreirale taj dokument i u konačnici ga potpisala.

Opširnije...

Remisija zaa mlade - Youth Section

Dragi naši mladi članovi i svi mladi koji nas pratite,
Ovaj dio stranice i FB-a udruge Remisija posvećen je vama, mladim oboljelima od upalnih reumatskih bolesti, ali i svoj vašoj braći, sestrama, prijateljima, poznanicima koji sa vama žive vašu bolest, daju vam podršku, pomažu vam u borbi protiv bolesti.

Opširnije...

Dragi članovi i svi koji nas pratite,
predstavljamo Vam video sa kojim će Remisija kao udruga gost na godišnjoj konferenciji PARE predstaviti svoje glavne aktivnosti koje su usmjerene na bolju dostupnost biološke terapije. Očito je da je isto i dalje potrebno, jer ste krajem siječnja ove godine mogli pročitati u izvještaju o stanju zdravstva u RH, da je, od tri indikacije kojima je dostupnost terapija slaba, jedna i artritis. 

Opširnije...

Najčešća vrsta boli u leđima je mehanička bol. Načelno, mehanička bol nastaje kad jednokratne snažne ili ponavljajuće slabe sile premaše normalnu mogućnost otpora struktura kralježnice. Ljudi s mehaničkom boli u leđima često ju u početku opisuju kao „pulsirajuću“ ili “oštru”, a u kasnijem tijeku ta bol poprima obilježja „tupe“ i „neodređene“ boli. Također mogu iskusiti da im se bol pogoršava kad se kreću, a ublažava kada miruju.

Opširnije...

Poštovani,
zahvaljujemo Vam što ste posjetili stranicu naše Udruge REMISIJA. Ovogodišnja akcija „Vratili smo se“ bila je svojevrsni nastavak prošlogodišnje akcije „Vraćen život“. Ovim se putem želimo zahvaliti svima koji su aktivno sudjelovali u akciji i podržali naša nastojanja da se biološka terapija učini dostupnom svim oboljelima, a posebno našim članovima koji su imali snage podijeliti svoju intimnu priču s javnošću. Mirjana, Romana i Igore, hvala vam!

Opširnije...

Poštovani posjetitelji stranice udruge Remisija,

Zahvaljujemo vam što ste tijekom ove godine posjećivali našu stranicu, pratili naše aktivnosti ili putem Facebooka ili preko medijskih objava.

Vaše prisustvo na našoj stranici u tako velikom broju samo potvrđuje da smo na dobrom putu, da za oboljele radimo pravu stvar i naravno, daje nam snagu da daljnji angažman.

Opširnije...

Čast nam je pozvati Vas da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana artritisa u ponedjeljak, 12. listopada u 11.30 sati, na Cvjetnom trgu u Zagrebu, koji organiziramo s ciljem informiranja javnosti i donositelja odluka o učinkovitosti i višestrukoj koristi biološke terapije za oboljele od upalnih reumatskih bolesti.

Opširnije...

U Hrvatskoj danas imamo oko 4000 djece oboljele od neke reumatske bolesti, a svake godine se otkrije oko 400 novooboljelih. Najčešća reumatska bolest kod djece je tzv. Juvenilni idiopatski artritis koji je u 20% slučajeva popraćen upalom očiju (uveitis) i koji se može pojaviti već u prvoj godini života. 

Opširnije...

Izdvajanje HZZO-a iz državne riznice jedini je način da građani budu sigurni da se njihov novac troši isključivo na zdravstvenu zaštitu

Predstavnici udruga pacijenata Remisija, HUCUK, HULOH Hepatos, Europa Donna i SURD danas su apelirali na sve članove Vlade da podrže izdvajanje HZZO-a iz državne riznice kao pravo rješenje za transparentno, odgovorno i pravovremeno upravljanje sredstvima namijenjenima za zdravstvenu zaštitu. Udruge smatraju da se jedino vođenjem HZZO-a kao izvanproračunskog fonda dugoročno mogu riješiti ključni problemi koji muče brojne pacijente, poput listi čekanja i kvalitete usluge koju dobivaju.

Opširnije...
Back to top