GAfPA FASTfacts January 2017

Lijekovi 21. stoljeća predstavljaju značajne pomake u načinima liječenja, no često su povezani s visokim troškovima.Kao rezultat toga, mnoge agencije istražuju načine kako smanjiti troškove lijekova, ponekad bez razmatranja dugoročnih posljedica. Nije lako uskladiti potrebe pacijenata i financijska ograničenja. No, rješenja moraju biti informativna i štititi interese pacijenata.


Što je Non-Medical Switching?

Govorimo o nemedicinskom prebacivanju u slučajevima kad su pacijenti čije je stanje bolesti stabilno prisiljeni prebaciti se s lijeka koji trenutno uzimaju na neki drugi lijek iz razloga koji nisu povezani s njihovim zdravljem. Odluke često donose kreatori politike i imaju za cilj smanjiti troškove. Zamjena skupih lijekova jeftinijom terapijom može zvučati kao dobra ideja, i prijelaz na generički, kemijski identičan lijek može biti da neće utjecati na zdravlje pacijenta.

Cijeli članak: HRVATSKI / ENGLESKI

Reumatoidni artritis, Psorijatični artritis, Osteoartritis i ostale upalno reumatske bolesti

Dosad su stručnjaci i laici savjetovali razne modele dijete za oboljele od RA i ostalih upalno reumatskih bolesti ali su rezultati bili kratkotrajni ili kontroverzni.

Opširnije...

Poštovani članovi udruge Remisija, fb prijatelji i svi oni koji nas, na naše veliko zadovoljstvo, prate na našoj stranici, Godišnji kongres Hrvatskog reumatološkog društva, 19. po redu, ove godine se održava u Dubrovniku od 26.-29. listopada.

Opširnije...
Back to top