Na biološkoj terapiji od: 2011 god.
Rođen: 1947. god. / Obolio: 1988 god.

Već 36 godina bolujem od psorijatičnog artritisa, psorijaze i ankilozantnog spondilitisa. Moj je liječnik primarne zdravstvene zaštite pretpostavio da je riječ o artritisu, što su daljnje dijagnoze potvrdile. Psorijaza je prije tinjala na laktovima i prsima, a s napadom artritisa proširila se po čitavom tijelu. U roku od mjesec dana nakon prvog artritičnog napada, svi su zglobovi bili zahvaćeni. Liječnici su mi rekli kako ću u roku od šest mjeseci biti invalid i da se tomu ne može pomoći, nego da bih se s tom činjenicom jednostavno trebao pomiriti.

Opširnije...

Na biološkoj terapiji od: 2010. god.
Rođena: 1971. god. / Oboljela: 1991. god.

Već 23 godine bolujem od reumatoidnog artritisa. Moja je bolest u početku polako napredovala – prvo su bili zahvaćeni zglobovi šaka, s vidnim znakovima upala, a uskoro su nastupile i deformacije. Prošla sam sve stadije bolesti, a sada već imam izražene deformacije. Uskoro se bolest proširila i na lakat, rame, koljeno, gležanj, kukove…

Opširnije...

Na biološkoj terapiji od: 2008. god.
Rođen: 1966. god. / Obolio: 1989. god.

Od svoje 23. godine bolujem od reumatoidnog artritisa. Imao sam sreću da je moju bolest liječnica primarne zdravstvene zaštite odmah prepoznala, i to zato što je i sama imala tu nesreću da boluje od artritisa. U to vrijeme je u Hrvatskoj postavljanje dijagnoze trajalo i po nekoliko godina (čak se govori o 6-7 godina!). U samom početku bolesti, u akutnoj fazi, moje stanje je bilo grozno.

Opširnije...
Back to top