POGLEDAJTE ISKUSTVA OBOLJELIH U FILMU VRAĆEN ŽIVOT, PROŠIRITE GLAS O OBOLJELIMA I POMOZITE IM VRATITI ŽIVOT

Poštovani,

Udruga Remisija pokrenula je akciju „Vraćen život“ koja se zalaže za bolju dostupnost biološke terapije osobama oboljelim od upalnih reumatskih bolesti, a s ciljem bržeg povratka u normalan život.  Vaš glas za biološku terapiju od velikog je značaja da u tome i uspijemo!

Uključite se u akciju i pošaljite svoj apel odgovornim institucijama da podrže Inicijativu koja ima za cilj vratiti u život 7 780 bolesnika s upalnim reumatskim oboljenjima.

Preuzmite brošuru AKCIJA – VRAĆEN ŽIVOT (pdf)

Kako djelovati:

1. Pročitajte pismo

Tekst pisma:

Poštovana gospođo Prenđa Trupec,

ovim putem Vas pozivam u svoje osobno ime da podržite akciju „Vraćen život“ udruge Remisija koja se zalaže za bolju dostupnost biološke terapije osobama oboljelim od upalnih reumatskih bolest, a s ciljem bržeg povratka u normalan život.  

Ovo pitanje je od iznimne važnosti meni, ali i svima koji boluju ili su bliski s nekim tko boluje od upalne reumatske bolesti.

Cilj ove akcije je osigurati pravovremeno uključivanje bolesnika na biološku terapiju koja dokazano zaustavlja strukturna oštećenja zglobova, poboljšava funkcionalnu sposobnost bolesnika, a time i radnu produktivnost, te omogućuje brži povratak u radni proces. U Hrvatskoj se trenutno, zbog financijskih ograničenja unutar bolničkih ustanova, na biološku terapiju ne uključuju svi bolesnici koji zadovoljavaju jasne kriterije za liječenje. Važno je naglasiti kako je upravo zbog toga udio bolesnika koji se liječe biološkom terapijom u Hrvatskoj značajno niži u odnosu na europske zemlje iz našeg okruženja, što bi u budućnosti zajedno s Vama željeli promijeniti.

Pozivam Vas da učinite sve što možete kako bi se liječenje bolesnika koji ispunjavaju uvjete za dobivanje biološke terapije od prvog dana financiralo od strane HZZO-a iz Fonda za posebno skupe lijekove, kao što je to slučaj za hematološke i onkološke bolesnike.

Podržite nas i pomozite nam da zajedno ukažemo na sve mogućnosti učinkovitog liječenja biološkom terapijom, kako bi ona postala dostupna što većem broju oboljelih.

Lijep pozdrav,
Udruga Remisija

2. Upišite ime, prezime i adresu Vaše elektroničke pošte

3. Ako želite, imate prostor za upisati osobni osvrt.
Podijelite što znači za Vas i Vaše bližnje vratiti se u život prije bolesti.

4. Pritisnite: „Pošalji“

Powered by BreezingForms

Back to top